Als eerste dealer 2-jarig certificaat Erkend Duurzaam

Voor het eerst in Nederland heeft de Bovag het certificaat Erkend Duurzaam voor een periode van twee jaar verstrekt aan een autodealer. Volvo-dealer SvensCar aan de Mijlweg in Dordrecht is de gelukkige.

Het certificaat Erkend Duurzaam van de Bovag is een erkenning voor de duurzame bedrijfsvoering van een autodealer. Het certificaat is in het leven geroepen in verband met de steeds schonere auto’s die de autofabrikanten leveren. Volgens de Bovag is het logisch dat in navolging van het beleid van de autofabrikanten, ook de dealers aan de slag gaan met de integratie van duurzaamheid in de dagelijkse bedrijfsvoering. “Ook bij SvensCar zijn we die mening toegedaan”, vertelt vestigingsmanager Hans de Jong. “Volvo heeft een grote slag gemaakt op het gebied van duurzaamheid, zo hebben we bijvoorbeeld een zeer zuinige en schone Plug-In Hybride van de Volvo V60 in het programma. Terecht dus dat we ook er ook zelf alles aan moeten doen om onze CO2 uitstoot te beperken. Dat begon al een paar jaar geleden toen we ons in dit energiezuinige pand vestigden. Maar duurzaamheid vereist meer, het gaat door al onze afdelingen heen. Wij zijn begonnen met het scannen van zes hoofdgroepen: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. De kunst is om het door de jaren heen verder te professionaliseren op dit onderwerp. Vandaar dat het certificaat Erkend Duurzaam normaal maar één jaar geldig is. Door middel van audits wordt beoordeeld of het certificaat weer een jaar mag worden verlengd.”

Genen
Omdat SvensCar duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan en doorvoert in de gehele bedrijfsvoering, verlopen de audits al enkele jaren zeer goed. Daarom, is SvensCar de eerste autodealer in Nederland die het certificaat twee jaar lang mag voeren. De Jong: “Het laat zien dat iedereen in ons bedrijf bewust is van het belang ervan. Het betekent niet dat onze aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hierdoor verslapt. In tegendeel; Erkend Duurzaam is er gekomen om nooit meer weg te gaan. Het moet als het ware in je genen gaan zitten. Onze klanten beseffen dat en weten het te waarderen. Schone Volvo’s koop je bij een schone dealer. Dat dit door de Bovag voor SvenscCr op deze manier is beloond, daar zijn we blij mee en trots op.”